Bergen op Zoom, ook wel liefkozend en afgekort BoZ genoemd, is de meest westelijk gelegen gemeente van Noord-Brabant. Heeft u plannen om naar deze gemeente verhuizen? Of bent u hier al jaren woonachtig maar wilt u binnen de gemeente verhuizen? Lees hier meer over Bergen op Zoom.

Topografie

De dorpen Halsteren en Lepelstraat vormen samen met de stad Bergen op Zoom de gemeente. Daarnaast zijn er nog wat buurtschappen zoals Kladde en Klutsdorp met enkele honderden inwoners. De gehele gemeente bevat zo’n 67.500 inwoners. Bergen op Zoom is lid van de Nederlandse Vereniging van Vestingsteden. De stad bevat namelijk bijna 500 rijks- en gemeentemonumenten.

Eén van de bekendere rijksmonumenten is het Markiezenhof. Dit is een laatgotisch paleis en het was de residentie van de heren en later van de markiezen van Bergen op Zoom. Vanaf de jaren 60 van de 20e eeuw werd begonnen met de restauratie en in 1987 heeft de toenmalige Koningin Beatrix het gerenoveerde Markiezenhof geopend. Naast een museum en bibliotheek is hier het West-Brabants Archief gevestigd. Hier worden archieven van onder andere Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur en de Vlaamse gemeenten Essen en Kalmthout geherbergd.

Aan de westkant van Bergen op Zoom, op de Bergse Plaat, ligt recreatiemeer de Binnenschelde; een grote zoetwaterplas. Hier wordt veel gesurft en aan de boulevard vind u verschillende soorten horeca.

Vanuit Bergen op Zoom kunt u via de snelweg A58 de provincie Zeeland bereiken, dankzij de A4 is zowel de provincie Zuid-Holland te bereiken als ook Antwerpen. Dit maakt Bergen op Zoom een aantrekkelijke woonlocatie. U bevindt zich hier niet in de drukte van de randstad maar deze is wel op een steenworpafstand.

Wist u dat?

Tot slot nog wat leuke feitjes over Bergen op Zoom. Want wist u dat:

– In Suriname ook een dorpje te vinden is met de naam Bergen op Zoom?
– Bergen op Zoom in 1996 gaststad was tijdens Konginnedag?

Bravo Vervoer staat u graag bij tijdens uw verhuizing van, naar of binnen Bergen op Zoom. Wij zijn er voor al uw kleine transporten. Wij staan voor u klaar met scherpe tarieven. U betaalt alleen de tijd die wij bezig zijn, van aankomst tot vertrek.

Published On: juni 17th, 2021 / By / Categorieën: Blog /

Particuliere

Verhuizingen

Een verhuizing is vaak een stressvolle aangelegenheid. Bravo verhuizingen neemt graag alle zorgen van u over.

Opslag

van klein tot groot

Met uw extra opslagruimte van Bravo Verhuizingen in Zevenbergen bergt u al uw spullen veilig op.

Senioren

Verhuizingen

Verhuizen naar een seniorenwoning, verzorgingstehuis of aanleunwoning?

Waar mogen wij u naartoe verhuizen?
Contactinformatie
info@bravoverhuizingen.nl
Bel ons: 0168 - 700 534